Дискусионна среща на тема „Устойчивост на хранително-вкусовите системи“.
СТЕП и Фарм Чарм организират дискусионна среща на тема „Устойчивост на хранително-вкусовите системи“. Срещата е част от международната кампания „Храна за разговор“, провеждана съвместно с гражданската инициатива „Добра храна, добро земеделие“ и ще се проведе в събота, 27 май 2023 г. от 12 до 15 часа в пекарна/фермерски магазин „Фарм Чарм“ /ж.к. Манастирски ливади – Изток, Бокар бл. 34/.
През септември 2023 година ще се публикува първи вариант на Регламент за устойчиви хранително-вкусови системи на ЕС. Приемането на този регламент се очаква да доведе до промени в Общата селскостопанска политика, продоволствената политика, политиката за безопасност на храните и свързаните с тях нормативни документи. По тази причина е важно да се отчете мнението на всички граждани и пряко заинтересовани страни.
Целта на срещата е да се формулират общи искания към Европейската комисия относно бъдещия регламент, които да бъдат представени в кратък видеоматериал.
Поканени да участват в срещата са представители на различни групи заинтересовани страни - фермери, производители, администрация, потребители, готвачи, представители на НПО и научни работници.
Програма
12:00 – 12:20 |
Добре дошли Представяне на инициативата „Храна за разговор“ Представяне на участниците |
12:20 – 13:00
|
Представяне и обсъждане на на опита на пекарната Фарм Чарм (кафе и дегустация)
|
13:00 – 13:30 |
Дискусия на тема:
Заснемане на 2 мнения по 15 секунди |
13:30 – 14:15 |
Обсъждане на общи искания към институциите за промяна на нашата хранително-вкусова система.
Заснемане на 3 общи искания за устойчиво земеделие и хранително-вкусова система по 15 секунди. |
14:15 – 14:30 |
Закриване на срещата:
|